Μέγεθος χάρτη Ελλάδας

Γεια σας.
Έπειτα από χρήση του Osmand στο κινητό, έχω κουραστεί. Το μέγεθος του χάρτη της Ελλάδας είναι πάνω από 100 ΜΒ και η λήψη του αρχείου κάθε δέκα μέρες είναι κουραστική. Προτείνω να σπάσει το αρχείο σε δύο τουλάχιστον. Θα μπορούσε να είναι Ηπειρωτική ελλάδα-νησιά.

Καλημέρα Σταύρο,

Αυτό φοβάμαι είναι θέμα του OsmAnd, και όχι του openstreermaps καθ’αυτού.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι του OsmAnd κατεβάζουν το σύνολο των δεδομένων του openstreetmaps, και κατά βούληση το σπάνε σε περιοχές.

Από εκεί και πέρα, imho τα 100 MB δεν είναι πολλά για offline χάρτη, αλλά αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι καθαρά υποκειμενικό… Για άλλον τα 10 ΜΒ είναι βουνό, για άλλον τα 1000 οδοντόκρεμα.

Η ύπαρξη της χώρας αδιαίρετης θεωρώ πως είναι απαραίτητη, αλλά βέβαια αυτό δεν αποκλείει την παράλληλη ύπαρξη και μικρότερων υποδιαιρέσεων.
Συνήθως πάντως τέτοιου είδους σπασίματα, γίνονται σε πολύ μεγαλύτερες περιοχές (πχ οι ΗΠΑ ανά πολιτεία)

Καλησπέρα.

Μπορείς να κατεβάσεις το OsmAndMapCreator στον υπολογιστή σου και να φτιάξεις μόνος σου όποιο κομμάτι του χάρτη θέλεις.

http://download.osmand.net/latest-night-build/

Γιάννης

Αν έχεις link από OsmAnd forum θα ήθελα να το θέσω και εκεί. Ευχαριστώ.

https://groups.google.com/forum/#!forum/osmand

Προσωπικά μου αρέσει που η Ελλάδα είναι αδιαίρετη και που γίνονται συχνές αναβαθμίσεις, αφού ο χάρτης είναι συνέχεια ενημερωμένος με τις τελευταίες αλλαγές που έχουμε κάνει.
Με wifi η αναβάθμιση είναι θέμα λίγων λεπτών, το αφήνεις και γίνεται, αλλά όπως είπε ο Chris Makridis όλα είναι σχετικά.

stavrosPamfila, καλώς ήρθες!