Poraďte, jak mapovat objekty...

Ahoj, rád bych správně mapoval některé objekty (přiznám se, že jsem nečetl návody, tak mě případně i vynadejte) - prosím poraďte, pokud to nějak děláte, i když třeba nevíte správně:

  1. krmelec, seník pro lesní zvěř
  2. posed
  3. lesní bouda pro lesní zaměstnance (sklad postřiků, apod.)
  4. stav předchozích (případně i jiných) objektů (nový, zachovalý, troska) - předpokládám, že životnost budou mít tak 15-30 let, tak by to snad stálo za to mapovat?
  5. průsek
  6. hranice porostu (myslím, že kde je zásadně výrazná hranice, měla by se mapovat)
  7. krechtová jáma
  8. dlouhodobé hnojiště
  9. dlouhodobý stoh
  10. částečně zděná budova železniční zastávky (takový ten přístřešek + dnes zavřená místnost/okénko na prodej lístků)
  11. studna a oblast studen - vodárenský zdroj

Dále by mě zajímalo,
12) jak mapovat velmi staré cesty, případně zda a jak od sebe odlišit zarostlé a neznatelné (např. v lesích bez podrostu zbytky starých kameny zpevněných chodníků)
(zatím neoznačuji trail_visibility u normálních cest, u zhoršených nerozlišuji oba případy a dávám trail_visibility good-intermed.-bad-horrible)

  1. leckde je naděláno, podle mého nesmyslně, plno “jezdeckých stezek” a “chodníků” - v reálu jsou to pěšiny, s využitím i např. jako jezdecká stezka (ale ne výhradně jezdecká stezka) - je vhodné toto opravovat?

  2. zda lze rozlišit skutečný konec cesty od místa cesty, kam jsem došel nebo dohlédl? Velmi rád bych tyto postranní cesty zaznamenával, ale možnost takovéhoto rozlišení (zatím otevřeného, nezmapovaného konce) by byla víc než žádoucí

Ahoj,
všechny používané značky by měly být zdokumentovány na wiki http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Main_Page (většinou anglicky, některé, nejčastěji používané klíče jsou přeloženy do češtiny)

Tady je seznam těch nepoužívanějších: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cs:Map_Features. A některé speciality ohledně turistických map zase tady: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Czech_Republic/OTM_zna%C4%8Dkov%C3%BD_kl%C3%AD%C4%8D

Marián