You are not logged in.

#1 2014-06-07 05:50:56

gvil
Member
Registered: 2013-07-29
Posts: 26

POMEMBNO: soglasje za uporabo grafičnih podatkov RABA

Sporočam veselo novico. Poklical sem na ministrstvo za kmetijstvo in okolje, kjer sem dobil podatek, da lahko zelo verjetno uporabimo podatke , ki so na voljo kot javno dostopni podatki na MKO portalu (http://rkg.gov.si/GERK/). Rabim samo se pisno potrdilo. Prilagam besedilo vloge, ki jo mislim poslati na MKO. Zanima me, ali se OSM skupnost strinja z vsebino pisma. Če imate kakšne pripombe, prosim sporočite!

Predmet: Soglasje za uporabo grafičnih podatkov RABA za tematiko gozd v OpenStreetMap

Spoštovani,

v imenu OpenStreetMap foruma Slovenija (http://forum.openstreetmap.org/viewforum.php?id=58) vas prosimo za soglasje za uporabo grafičnih podatkov RABA, ki so na voljo kot javno dostopni podatki na MKO portalu (http://rkg.gov.si/GERK/).

OpenStreetMap (OSM) je projekt, kjer uporabniki sami ustvarjajo prosto dostopen zemljevid sveta. Zemljevid in podatki so prosto dostopni na spletni strani http://www.openstreetmap.org/#map=9/46.2112/14.9277. Podatki in izrisani zemljevidi so licencirani pod Open Database Licenco, ODbl (http://opendatacommons.org/licenses/odbl/summary/).

Podatki bodo uporabljeni za predvsem dopolnitev sloja gozdov (oznaka: landuse=forest). Uporabljeni bodo poligoni z atributom RABA_ID=2000.

Pri uvozu podatkov bodo navedeni še naslednji parametri: source (vir): MKO, http://rkg.gov.si/GERK/ source_name (ime vira): Evidenca dejanske rabe kmetijskih zemljišč source_date (datum vira): 31.03.2014 (v primeru prevzema podatkov tega datuma)

Lep pozdrav. Uporabnik (Contributor): Gvil

Offline

#2 2014-06-07 22:07:38

StefanB
Member
Registered: 2007-11-20
Posts: 188

Re: POMEMBNO: soglasje za uporabo grafičnih podatkov RABA

Super!

Mimogrede: Izrisani zemljevidi imajo lahko drugo licenco, največkrat je to CC-BY-SA, ki dovolj dobro pokriva grafiko.

Pri uvozu je dobro bolj dodelati oznake vira (zelo kratko za vsak node, daljše za poligone) in pripraviti ustrezno wiki stran (kot npr http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:source%3DGURS ) ter odločiti se o načinu razreševanja konfliktov z obstoječimi podatki.

Glej tudi http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Import

Pa na
http://www.openstreetmap.org/copyright
bi se jih spodobilo omeniti kot enega izmed virov.

Offline

#3 2014-06-27 08:32:55

gvil
Member
Registered: 2013-07-29
Posts: 26

Re: POMEMBNO: soglasje za uporabo grafičnih podatkov RABA

FYI... Danes sem poslal uradno prošnjo za uporabo podatkov. Čim dobim odgovor bom seveda le tega objavil na forumu.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB