navigace po trunk_link

Tak mám zas dotaz :).
Be on road vydala aktualizaci OSM, některé chyby jsou odstraněné, některé přetrvávají. A mě není jasné co je chyba mapy a co navigačního softwaru. Třeba když jedu po Jižní spojce z východu na západ, navigace mě chvilku vede po trunk_link (http://www.openstreetmap.org/browse/way/37450129 ) místo po trunk . Kde je chyba???

Jediné, co mě napadá, že by tam neměl být (spojitý) trunk_link, ale service_road?

To je dost málo popsané, jinak vypadá to spíše na chybu GPS (chytá se někam mimo a tak tě navigace přilepí na souběžnou ulici) nebo případně toho navigátoru že to nemá nějak prioritzované. Můžeš se zkusit ozvat autorovi

Koukal jsem, jak je to tagováno na jiných rychlostních silnicích a dálnicích a všude je sjezd k benzínce s tagem highway=service. Na wiki je ovšem napsáno, že sjezd k dálničním službám by měl (nebo mohl? - jednou je tam can podruhé should :slight_smile: ) být tagován jako higway=*_link, dokud se nezmění charakter komunikace *). To přesně odpovídá mému původnímu dojmu, tak jsem to tak udělal - tedy vlastní sjezd jako trunk_link a přes benzínku jako service. Podobně je to i na google maps. Jen kdyby člověk tušil jak s tím zacházejí navigátory :). A taky by to mělo být všude stejně :(.

Je to všechno komplikované - to aby se člověk soustředil jen na jedinou věc, které dobře rozumí :). Ale tohle mi nedalo - když mě to na Jižní spojce postihlo, byl jsem z toho dost zmatený :rage:. A našel jsem i nářky podobně postižených na webu. Ta Jižní spojka byla hodně nepovedená - jen mě zaráží, že to vydrželo tak dlouho, poslední úpravy tam byly před třemi lety!

*)Besides its use for on/off ramps motorway_link can also be used for the slip roads into and out of motorway service/rest areas. In this case the motorway_link should go from the motorway towards the services as far as motorway regulations (for example no pedestrians) apply. This is usually indicated by a sign. Similarly the exit road from the services should be a motorway_link from the point where motorway regulations commence.

Já jsem původně tu chybu špatně pochopil, pokud to přímo najde cestu přes ten trunk_link, tak to je tím, že většina navigací (tuším) nerozlišují z hlediska priority trunk_link a trunk. Čili pro opravdu doporučuju místo přetagovat, tak aby sjezd byl opravdu jen ten kousek sjezdu a v místě kde se projíždí stanicí už byl highway=service

Jakmile totiž povede přes benzínku service, navigátor ji určitě bude klasifikovat hůř než trunk a tedy to pojede opravdu po dálnici.