Голосование Крым name

ГОЛОСОВАНИЕ РАСПУСКАЕТСЯ. СЧИТАЕТСЯ НЕДЕЙСТВИТЕЛЬНЫМ. ВОПРОС ЗАКРЫТ. РЕШЕНИЯ НЕТ.

Всем привет!

Вот, набросал черновик для голосования по name в Крыму: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Uk:Вікіпроект_Україна/Пропозиція_про_name

Прошу комментировать здесь, либо на странице обсуждения. Думаю начать голосование примерно через неделю, когда все возможные поправки будут учтены. Предварительное начало — 10 сентября. Само голосование, думаю, будет продолжаться до 1-го октября, три недели.

Также перед голосованием я берусь отправить сообщение всем пользователям, кто нарисовал более 10 объектов на территории Крыма, чтобы все заинтересованные лица могло получить возможность влиять на исход.

Давайте наконец-то решим этот вопрос.

Пропоную не обмежуватись лише Кримом, а виробити правила відразу для всієї України.

Назву змінити на «Порядок застосування теґу „name“ на території України»

Будет возможность сказать об этом, проголосовав за пункт 2.1. Пока вопрос стоял исключительно в Крыму.

Для тих хто не читав, чи не зміг подолати мовне питання на G+ (дуже багато букаф :D)

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Multilingual_names - як це робиться в іншому світі. Інформація для роздумів.

Ну, можна додати пункт “Не використовувати name взагалі”. Однак, на мою думку, правила мають бути єдиними для всієї України. Крим - не виключення та не “особлива територія”.

До речі, чи треба додавати name:ru, name:uk, name:en до тегів релейшенів вулиць? Бо зараз там лише name. При цьому при конвертації osm - mp - navitel при створенні російськомовної карти руйнується адресний пошук.

Поддерживаю применение правил ко всей Украине, Крым не должен быть исключением как бы этого не хотелось отдельным лицам

Рано ещё голосовать, тут я жду коррекций для самого пропоузала. Голосование будет проводиться на Вики, начнётся в понедельник, если не будет каких-то важных причин переделывать.

В мене є така собі пропозиція (потенційне питання для флейму та батхерту :D)

Всі ми знаємо що в ОСМ панує така собі do-cracy (влада належить тому, хто щось робить, одні роблять валідатори інші вносять купу даних й так далі).
Отже, якщо порівнювати ОСМ з акціонерним товариством, то можна сказати, що більша кількість голосів належить тим, хто зробив вагоміший внесок в проект. Цей внесок можна оцінити за статистикою — 5й стовпчик «%», хто у відсотковому порівнянні скільки зробив. Чим більший маєш відсоток, тим вагоміший твій голос. А якщо додати ще кілька пунктів за роботу не пов’язану безпосередньо з мапінгом, то може вийти ще більше. Так _sev та dudka зробили гарні алгоритми пошуку та виправлення помилок на мапі, olehz — інструмент для виправлення та додавання назв, Larry0ua — вдосконалив втулок PicLayer, те що ви можете (за бажанням) бачити головну ОСМ, сайт JOSM та сам JOSM українською — то більшою мірою моя робота.

Наприклад, я зробив 5.511% внесок до ОСМ в Україні, _sev — 5.572%, а Kengaru — 0.025%.
Але не варто „жбурляти гноєм на пропелер“. Перелік осіб, які мають внесок більший за 1% навіть не виходить за один екран.

Тому я з певною мірою можу сказати, що учасники, що є вгорі цього списку витратили на розвиток проекту багато сил та часу і мають повне право в якісь міри диктувати іншим власні умови. Також інші можуть брати їх приклад за взірець. Бажаєте мати більш вагомий голос — більше працюйте над проектом!

Як все це буде під час голосування?
Кожен учасник голосує одним голосом „за“ чи „проти“ якоїсь пропозиції. Над дату закінчення голосування робиться зріз із показником кожного, хто проголосував та голоси зважуються за цим показником, після чого робиться просте додавання вагових коефіцієнтів та вивід загального результату.

Простий приклад.
Якщо скажімо _sev голосує «проти», а я (Andygol) та Kengaru — «за». Виходить: «за» 5.511+0.025=5.536%, «проти» — 5.572%, один голос _sev переважує наші два голоси. Рішення буде прийняте на користь _sev. Аргумент простий — він більше зробив для ОСМ ніж ми вдвох і він має більш вагомий голос.

Якщо особливих заперечень ця пропозиція не має. Можемо застосувати її для голосування по п.1 застосуванню «name» в Криму, відповідно брати % того, хто скільки витратив сил на мапінг в Криму; по п.2 чи розповсюджувати рішення на всю Україну — по загальній статистиці по всій Україні

PS Більше за всіх в Криму зробив Gyro, його голос в такому випадку буде вирішальним.

Мне кажется что такая форма голосования, может привести к искусственной накрутке рейтинга. В итоге и статистика испортится, и в базу будет добавлен ненужный мусор.

Я согласен, это нехорошая идея. Вот, сейчас возьму и передвину всю Украину на полметра, что ж, буду до пенсии страной что ли рулить (хотя бы в ОСМе)? :smiley: :sunglasses:

Единственое, чего бы хотелось избежать, это фейковых голосов. Для избежания предлагаю ограничить голосование только теми аккаунтами, которые были зарегистрированы до 1 сентября, я имею в виду аккаунты именно на ОСМе, на Вики многим придётся зарегистрироваться, чтобы проголосовать.

ОК. Ні, так ні. То лише пропозиція.

А як, принаймні, сповістити всіх зацікавлених осіб? Не всі же читають форум та зазирають до вікі :(. В даному випадку я маю на увазі маперів з Криму. Людей треба запросити до голосування, скажімо так, за два тижні до його початку (з цим терміном ще треба визначитись) та скільки часу відвести на саме голосування?

+1, я б ще додав, що акаунти мають бути не пустими, тобто до 1 вересня внесли на мапу бодай одну точку.

Може можна якось розіслати повідомлення за списком з http://osm.sbin.ru/stat/ua//latest/users.html ???

До речі, щодо name:uk. Раніше я був проти його використання (бо це зайве дублювання інформації в базі). Але перечитавши форум та вікі, змінив свою думку. (А свою думку не міняють лише дурні, мертві та наш декан). Тепер думаю, що хоча б на “спірних” територіях цей тег має бути обов’язковим. Тому що, по-перше, так українські назви нікуди не дінуться (а хто видалить name:uk - тому скарга в DWG, звунувачення у вандалізмі, блокування, відкачування правок :P). По-друге, при конвертації карт не буде суміші з різномовних назв. Якщо є name:uk - беремо назву з нього, інакше вважаємо, що в name прописано українську назву та беремо назву з name.

Ну а якщо товариство проголосує за українську в name по всій Україні, то можна буде легко замінити всі name назвами з name:uk

еще бы кроме голосования в некоторой форме по пунктам кратко почему.

хотя для меня голосование всегда было не самым важным в принятии решений. скорее всего даже самым последним. Лучше всего когда решение принимается как должное всеми, т.е. приходят к консенсусу и мнение всех учтено с соблюдением больше логики чем личных хотелок.

Голосование официально открыто, сажусь писать письмо-уведомление всем пользователям, кто принял участие в маппинге Крыма.

edit
Текст сообщения:

Тема: Начато голосование по именованию улиц в Крыму

Оповещены первые 60 пользователей (ограничение на кол-во сообщений в час в системе). Это включает всех тех, кто на 1 сентября является последним редактором 1139 или более объектов. На очереди ещё 176 пользователей, и я не планирую рассылать тем, кто правил менее 100 объектов, таких ещё 235. Всего в дампе присутсвует 471 пользователь.

Вторая волна рассылки, дошёл до пользователей, “владеющих” 300 и более объектами.

Потрібно щоб люди які голосують вказували місто свого проживання
На мою думку, ми цілком можемо визначитися і без думок жителів Білорусі та Росії.
Я звісно радий вислухати їх думку як топ-маперів, але яке відношення до України мають Komяpa, Vnuks, ErshKUS, Canabis, kos32, JonnAngelo, Zkir, Mixail, one_half_3544, Santacloud?

Звалилося голосування у виявлення того кого більше, кого менше.
Замість того щоб шукати компромісний варіант, який би задовільнив усіх, або більш-менш задовільнив би більш-менш усіх ми отримаємо 40% незадоволених.
Якась маячня. Я не голосуватиму.

О, зараз ще набіжить народу з сусідніх спільнот: http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=272680#p272680

Ну так изначально было ясно, что это вопрос политический, а не технический. Поэтому никто своих мнений менять не захочет. При любом раскладе останутся обиженные и недовольные. И аргументы тут бесполезны.
В отличие от споров вроде “как обозначать лес: landuse=forest или natural=wood”, где большинству пофиг, лишь бы было везде одинаково и при рендеринге нормально отрисовывалось.

в России везде в name русский. Хотя там есть куча народу (целые территории вроде Чечни или Дагестана), где единственный государственный русский язык для большинства местных ни разу не родной.
И никто компромиссов не ищет.

Кстати, когда кое-кто из Питера и Москвы лезет к нам менять всё на русский, наплевав и на старые соглашения, и на временное постановление DWG - это как минимум невежливо.