You are not logged in.

#1 2008-10-21 15:15:27

Turpo
Member
Registered: 2008-10-20
Posts: 2

R ja OSM

Moi,
muutama newbie kysymys, eli kaikki neuvot ja linkit ovat tervetulleita.

Olisi tarkoitus piirrellä karttoja ja visualisoida dataa kartan päälle, johon mietin käyttäväni R:ää (S-plus).

Mikä on paras tapa tuoda OSM-karttatietoa Suomesta suoraan R:ään? Käytännössä kaikki karttaelementit voisivat kiinnostaa.

Näyttää siltä, että ESRI-shapefilet on ainakin tuettu R:ssä, ongelmana on se että kaikkia tarvittavia karttatietoja ei ole vielä shapefile-muodossa. Eli onko ratkaisuna se, että vie OSM-aineiston tietokantaan (postGIS) ja sieltää hakee haluamansa aineiston. Ainakin OpenJump-ohjelman avulla voi hakea kartta-aineistoa kannasta ja tallettaa shapefile-muotoon. Onnistuuko postGIS-kannan käyttäminen suoraan R:stä?

Esimerkki ongelmana voisi vaikka olla ajankohtaisesti kuntavaalien tulosten visualisointi: piirrä Suomen kunnat ja vaalitulokset piirakka diagrammina kunnan alueen päälle.

Off topicina: Mitkä ovat parhaimmat GISdatalähteet Suomesta? Esim. liikennetilastot, väestön asuinpaikat/ikärakenne, peltopinta-ala, asuinrakentaminen, metsävarat, verotilastot yms. Löytyykö maksuttomia vai joutuuko näistä maksamaan palvelumaksun?

Turpo

Offline

#2 2008-10-23 21:54:49

JRA
Member
Registered: 2007-12-17
Posts: 670

Re: R ja OSM

Ei näytä olevan tilasto-ohjelmien taitajia paikalla.  Jos R kerran tukee shapefilejä, niin OSM-datan lataaminen ensin PostGIS-kantaan ja sieltä kyselyjen avulla shapefile-muotoon on varmasti toimiva tapa.  OpenJUMP on hyvä kyselytyökalu, sillä näkee saman tien tuloksen karttana.
Jos tulee tarve tehdä niin paljon kyselyitä että eräajoista olisi hyötyä, niin ogr2ogr-ohjelmalla voi tehdä kyselyn ja shapefile-muunnoksen suoraan komentoriviltä.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB