Ποδήλατο και δρομολόγηση

Έχω πιάσει δουλειά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και θελω λιγο βοήθεια σχετικά με τους ποδηλατόδρομους. 3 ερωτήσεις που θελουν απάντηση αλλιώς θα τα φτίαξω με την κοινή (μου) λογική.

  1. Νομίζω οτι ένας δρόμος οπως η Τσιμισκή πρέπει να έχει allowed access bicycles:no γιατί δε μπορεί ο καθένας να πάρει το ποδήλατο του, όχι?
    2α) Σχετικά με τη δρομολόγιση των ποδηλάτων, όταν το pedestrian street δεν είναι way(line) αλλα area το routing γίνετε κανονικά?
    2β) Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ολο το παραλιακό μέτωπο που είναι pedestrian street (area, οχι line) αλλά έχει και ποδηλατόδρομο (με δική του διαγραμμηση), εδώ τι παίζει λοιπόν, πρέπει να εμφανίζετε και η γραμμή του ποδηλατόδρομου ξεχωριστά η αρκεί allowed access bicycles:yes και εχουμε κανονικά routing?
  2. Λεωφ. στρατού, υπάρχει ποδηλατόδρομος παράλληλα στον δρόμο (όχι στο πεζοδρόμιο), υπάρχει όμως ήδη στο OSM κάποιος που εβαλε καινούργια διαγραμμηση, να τη διαγράψω και να προσθέσω στην λεωφ cycleway:left:lane?

Αυτά τα λίγα :stuck_out_tongue:

  1. νομίζω μόνο σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας και σύραγγες απογορεύονται ποδήλατα…συγκεκριμένα η Τσιμισκή έχει λεωφορειολωρίδα στην οποία υποτίθεται ότι επιτρέπονται δίκυκλα

  2. όταν υπάρχει ποδηλατόδρομος που ΔΕΝ είναι μέρος ενός δρόμου χρησιομοποιούμε highway=cycleway, ενώ ως μέρος του δρόμου cycleway=lane και share_busway για λεωφορειολωρίδες που επιτρέπονται ποδήλατα
    http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:cycleway

  3. η Λεωφόρος Στρατού έχει 2 λωρίδες + ποδηλατόδρομο ανά κατεύθυνση άρα cycleway:lane

μια άλλη επιλογή θα ήταν να προσθέτουμε μια λωρίδα στην οποία θα επιτρέπονται μόνο ποδήλατα