You are not logged in.
ночью правил адреса в Ялте валидатором, сейчас смотрю - валидатор опять отображает те же ошибки, хотя на карте ОСМ данные в порядке...
ночью правил адреса в Ялте валидатором, сейчас смотрю - валидатор опять отображает те же ошибки, хотя на карте ОСМ данные в порядке...
Сегодня с утра обновил данные на основе полуночной выгрузки с серверов OSM. Проблема в том, что поддерживать актуальность данных в реальном времени не выйдет пока никак.
Last edited by olehz (2012-06-27 17:16:39)
olehz, аа, понятненько, кстати, было бы удобно (полезно) держать текущую информацию по валидатору в первом сообщении темы, ну там истурию исправлений, дату обновлений, текущие баги, типсы.. (ну если это не сильно напрягает.)
зы: может в валидаторе отображать дату обновления?
зы: кстати, еще один баг: нельзя отредактировать последнюю строку таблицы..
Last edited by Barbos (2012-06-27 17:28:15)
Щось не всі міста відображає
Не знайшов свого - Копичинці, Тернопільська область
додати б поле вікі ![]()
Щось не всі міста відображає Не знайшов свого - Копичинці, Тернопільська область
Як я вже неоднаразово писав, для кордону НП необхыдно вказати теги place і name, при чому name кордону = name точки. Для Копичинців проставив ці теги. Завтра зявиться у списку
Як я вже неоднаразово писав...
вот поэтому и предлагаю держать важную информацию в шапке темы.. ![]()
Додав перевірку на розриви. Тобто синім підсвічуються вулиці, сегменти якої підозріло розділенні географічно в межах одного міста.
У випадку, коли у місті є кілька вулиць з одною назвою, який тег краще використати для позначення того, що це сегменти різних вулиць? Поштовий індекс, Район... ? Хотілось би почути інші думки з цього приводу.
У випадку, коли у місті є кілька вулиць з одною назвою, який тег краще використати для позначення того, що це сегменти різних вулиць? Поштовий індекс, Район... ? Хотілось би почути інші думки з цього приводу.
Додав перевірку на розриви. Тобто синім підсвічуються вулиці, сегменти якої підозріло розділенні географічно в межах одного міста.
У нас в Дніпропетровську точно є задвоєні вулиці. Така ситуація виникла після включення до складу міста прилеглих селищ. Наприклад, в с.Таромське є вулиця Леніна, також вулиця Леніна знаходиться в самому центрі міста і об’єднувати їх ніяким разом не потрібно.
У разі, якщо вулиця складається із кількох ліній-ОСМ, то тут тільки один вихід — створювати зв’язок.
Ну не знаю, відношення - не дуже гарний вихід з ситуації. По-перше, на цей момент їх практично нема, по-друге з ними важко працювати і дуже просто наробити помилки при редагуванні.
Простіше просто згрупувати всі сегменти за назвою в межах одного міста. Враховуючи, що задвоєних вулиць мізерний відсоток - їх можна загрупувати за назвою+дадатковий атрибут. Але саме з атрибутом проблема (не факт, що у місті є райони і тим більше, що задвоєні вулиці лежать в різних районах. Наявність addr:suburb може збивати користувачів зпантелику, хто не в темі. Так само як і поштовий індекс. Який ще треба dзнати...).
Загалом, навіть якщо взятись свторювати відношення. Цю роботу краще лишити боту. Але боту всеодно потрібний цей додатковий атрибут. При чому цей атрибут бажано внести в wiki.
зв'язків у нас досить багато по Україні, і нема проблем з ними працювати, особливо, якщо є josm з встановленим reltoobox-ом
можна тоді писати цей addr:suburb у зв'язок, щоб не дублювати теги..
Наявність addr:suburb може збивати користувачів зпантелику, хто не в темі.
Думаю, що будь-який інший вигаданий тег збиватиме їх ще більше
зв'язків у нас досить багато по Україні, і нема проблем з ними працювати, особливо, якщо є josm з встановленим reltoobox-ом
Досить багато, це скільки у %? Воно мало б сенс, якби 100% сегментів були звязані у відношеннях. В Україні є лише кілька міст, для яких не страшно запустити автоматичне групування у відношення, адже загалом помилок дуже багато.
Тепер ситуація: є відношення street з назвою X (складається з 3 сегментів). Хтось зайшов і підправив назви 2 сегментів, а короткий міст пропустив. Або замінив назву лише на англійській для одного сегменту. Або замінив лише назву відношення. І все - логіка такого відношення поламана.
Врешті, я не проти відношень. Якщо вважаєте за потрібне - ваша воля. Проте, проблему групування це не зніме. Найпростіше вирішення - додатковий атрибут. Нехай буде addr:suburb, в який слід заносити назву мікрорайону або просто "1", "2"... Ніхто не проти аби це тимчасове вирішення було занесене у wiki?
Можу запропонувати ще один варіант. Так як ми працюємо з базою геоданих, то вулиці в межах одного міста (полігону, що визначає його границі) повинні знаходитись в різних вкладених в нього районах/кварталахв та т.д. (вкладені полігони). За цими параметрами можна відрізняти одну вулицю від іншої. Напр: вул. Перша (Перший район), вул. Перша (Другий район)
Можу запропонувати ще один варіант. Так як ми працюємо з базою геоданих, то вулиці в межах одного міста (полігону, що визначає його границі) повинні знаходитись в різних вкладених в нього районах/кварталахв та т.д. (вкладені полігони). За цими параметрами можна відрізняти одну вулицю від іншої. Напр: вул. Перша (Перший район), вул. Перша (Другий район)
Я б так і зробив, якби не 2 але:
1. Одна вулиця може проходити через кілька районів, або служити кордоном для кількох районів. При чому таких на порядок більше ніж задвоєних.
2. Не у всіх міст існує розподіл на райони. Тому запропоновані dudka мікрорайони є більш універсальним рішенням.
так це ж не я запропонував і не я придумав, це Ru-OSM-спільнота так вирішила робити у себе, тому я й пропоную перейняти такий досвід нам
і в вікі вони записали, я ж давав посилання: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/RU:Key:addr:suburb
Може хтось порадити алгоритм перевірки на розриви в PostGIS для MULTILINESTRING. На поточний момент синім підсвучуються вулиці, для яких ST_LENGTH(ST_Collect(way))/ST_Area(ST_Envelope(ST_Collect(way))) AS k, де k < 40.
І відносно addr:suburb. Почав розставляти його для задвоєних вулиць Київа. В процесі спробую вирішити проблему привязки будинків до таких вулиць. Враховуючи, що зараз у нас з адресацією каша (частина через відношення, частина через текстову зв'язву), найоптимальнішим варіантом було б використати геометрію полігонів suburb, аби однозначно співставити вкладені в них будинки і addr:suburb вулиці. Але в такому випадку всі мікрорайони, що містять задвоєні вулиці, мають бути замаплені саме як полігони, а не точки.
І відносно addr:suburb. Почав розставляти його для задвоєних вулиць Київа. В процесі спробую вирішити проблему привязки будинків до таких вулиць. Враховуючи, що зараз у нас з адресацією каша (частина через відношення, частина через текстову зв'язву), найоптимальнішим варіантом було б використати геометрію полігонів suburb, аби однозначно співставити вкладені в них будинки і addr:suburb вулиці. Але в такому випадку всі мікрорайони, що містять задвоєні вулиці, мають бути замаплені саме як полігони, а не точки.
тільки не "Дарницький район", а "Бортничі"
http://www.openstreetmap.org/browse/way/55384905
тут взагалі не треба, це просто київська "Лесі Українки вулиця"
http://www.openstreetmap.org/browse/way/31165098
а тут треба, це троєщинська "Лесі Українки вулиця", тому + "addr:suburb=Троєщина", а не "Деснянський район"
http://www.openstreetmap.org/browse/way/97869487
в Дарницькому районі є дві вулиці з назвою "Борова" - одна київська, одна бортницька - одна повинна бути без addr:suburb, інша - "Бортничі"
загалом в Києві можуть бути такі addr:suburb'и для вулиць: Жуляни, Троєщина, Бортничі, Русанівські Сади, Осокорки, Мишоловка, Куренівка, Лук'янівка
(планував пододавати там де треба на вихідних)
Last edited by dudka (2012-07-20 11:24:39)
подскажите что не так с Коростень http://www.openstreetmap.org/browse/relation/2296668 , теги админграниц первый раз проставлял, вроде делал как и в Бердичеве, но Коростень так и не отображается в валидаторе ![]()
Last edited by Barbos (2012-07-27 14:35:14)
подскажите что не так с Коростень http://www.openstreetmap.org/browse/relation/2296668 , теги админграниц первый раз проставлял, вроде делал как и в Бердичеве, но Коростень так и не отображается в валидаторе
Для отношения 2296668 osm2pgsql почему-то не создал polygon -2296668.
Попробовал вчера создать тестовую границу с нуля - полигон границы появился. Еще надо поэкспериментировать - отпишусь как найду причину такого поведения
Last edited by olehz (2012-07-31 09:37:09)
Зважаючи на останні мовні війни, додав поле редагування name:uk
ще величезне прохання додати до валідатора можливість вказати коментар правки, бо набір з п"яти правок без нормального коментаря виглядає підозріло ![]()
Зважаючи на останні мовні війни, додав поле редагування name:uk
Ще би між name та name:uk кнопку автоматичного копіювання. Щоб не бавитись з Ctrl+C-Ctrl+V ![]()
Ще би між name та name:uk кнопку автоматичного копіювання. Щоб не бавитись з Ctrl+C-Ctrl+V
Це краще скриптом зробити по всій Україні, принаймні там де name містить "вулиця/провулок/тощо"
Last edited by dudka (2012-08-01 12:53:36)