OpenStreetMap Forum

The Free Wiki World Map

You are not logged in.

#51 2012-06-13 17:42:41

Re: BING открывает свои спутниковые снимки для OSM

Підніму цю тему. Виявляється, нещодавно Бінг додав нових супутникових знімків. Бажаючі можуть пройтись по районам, що їх цікавлять у http://ant.dev.openstreetmap.org/bingimageanalyzer/ - при певному наближенні сайт аналізує покриття і замальовує зеленим знайдені ділянки з хорошою якістю. Перегляньте ділянки, які були непокриті раніше - я знайшов нові ділянки у Чернівецькій, Тернопільській та Рівненській областях. Також, при можливості, додавайте знайдені ділянки у відношення з полігонами Ukraine Bing hires (можете знайти, скачавши ділянку з кутка старого знімка)

#52 2012-06-21 17:08:28

Sanjak
Senior Member
From: Волинський край
Registered: 2010-04-12

На Волині 1 знімок з'явився - посередині полоса шириною 19,5км з півночі на південь, аж до Бурштина (через Львівщину). Покриває міста Ковель, Локачі, Горохів.

#53 2012-06-23 15:10:12

Dyoma
Member
From: Копичинці, Київ
Registered: 2012-05-15
Website

через Тернопільщину також додали знімки, причому настільки довгі що тягнуться десь аж до Рівненщини

#54 2012-06-26 14:13:49

Sanjak
Senior Member
From: Волинський край
Registered: 2010-04-12

Ось на мапі гарно видно ділянки з знімками. Захід України менше покритий sad Житомирська, Київська, Дніпропетровська, Донецька мають велику площу покриття

#55 2012-07-06 06:29:01

Lindroid
Senior Member
From: Ukraine, Poltava
Registered: 2011-04-18
Website

Боявся озвучувати щоб не наврочити, але схоже, стається те, чого я боявся.
Разом з усім позитивом наявність супутникових знімків спровокувала нашестя диванних мапперів, які не обтяжують себе читанням інструкцій.

OpenStreetMap isn't a computer project, it's an outdoors activity.
Less of the bulk imports and wikifiddling please. Go outside and map!

#56 2012-07-06 12:51:08

dima_ua
Senior Member
From: Kharkiv
Registered: 2012-07-02

Lindroid wrote:

Боявся озвучувати щоб не наврочити, але схоже, стається те, чого я боявся.
Разом з усім позитивом наявність супутникових знімків спровокувала нашестя диванних мапперів, які не обтяжують себе читанням інструкцій.

истино так
потому тихое болотце, в котором за 5 лет никто не удосужился обрисовать леса и водоёмы, с каждым месяцем будет переживать нашествие рисовальщиков

смотрите на историю развития проекта в более цивилизованных странах.

Так мы выигрывали все войны. Пока противник рисует карты наступления, мы меняем ландшафты, причём вручную. Когда приходит время атаки, противник теряется на незнакомой местности и приходит в полную небоеготовность. В этом смысл, в этом наша стратегия.

#57 2012-07-06 13:46:55

если хочется следить за территорией, которая вам небезразлична - почитайте, как создать себе rss вместо неработающего owl: http://shtosm.ru/2012/06/15/2/
не пропустите правки новичков!

#58 2012-07-06 14:20:58

Lindroid
Senior Member
Website

Я слідкую, не пропускаю. Просто є такі самородки, за якими фізично неможливо встигнути з правками.
dima_ua, ви правильно вгадали, мова про вас.
Я вже заморився давати вам поради.
Оскільки ви їх читаєте по діагоналі, давайте спробуємо ще так:

Відкритий лист до користувача dima_ua

#59 2012-07-06 17:00:42

dima_ua
Senior Member

Линди, меньше драмы
если ПОКА ещё не поняли, что тихое болотце и междусобойчик закончились - ок
пройдет время - запомните  со временем это

если вы ничего не видите странного по ссылке http://osm.org/go/0hYUHJ-  - тоже со временем придет понимание

Так мы выигрывали все войны. Пока противник рисует карты наступления, мы меняем ландшафты, причём вручную. Когда приходит время атаки, противник теряется на незнакомой местности и приходит в полную небоеготовность. В этом смысл, в этом наша стратегия.

#60 2012-07-06 17:55:45

Lindroid
Senior Member
Website

OK, dima_ua, відкрийте нам очі - у чому тут "міждусобойчик"? Я як можу, популяризую OSM і долучаю максимум людей до нього. Дайте пруфлінки на досвід цивілізованих країн. Особисто я з радістю його прийматиму. Для мене за щастя бачити кожен новий штик в комадні OSM. Тому що потенційно це означатиме менше навантаження на кожного окремо взятого рядового маппера, і на мене особисто. Наша з вами особиста переписка є максимально толерантною - ви не знайдете жодного грубого слова, самі лише рекомендації і заохочення.
На жаль, відповіді на прямі питання я так і не отримав - чому ви ігноруєте рекомендації досвідчених мапперів, не читаєте документації і "від балди" розставляєте пріорітети на дороги. Незважаючи на мої рекомендації, посунули залізниці за невирівняними космознімками. Дуже рекомендую почитати статтю Вандалізм.
--
Я вірю в ваші добрі наміри. Поки що. Але доведіть що це так. Прочитайте документацію. Встановіть JOSM. Коментуйте свої правки. Це важко? Це те що ви називаєте "міждоусобойчиком"?

Last edited by Lindroid (2012-07-06 18:09:28)

#61 2012-07-06 19:20:41

dima_ua
Senior Member

Lindroid wrote:

OK, dima_ua, відкрийте нам очі - у чому тут "міждусобойчик"? Я як можу, популяризую OSM і долучаю максимум людей до нього. Дайте пруфлінки на досвід цивілізованих країн. Особисто я з радістю його прийматиму. Для мене за щастя бачити кожен новий штик в комадні OSM. Тому що потенційно це означатиме менше навантаження на кожного окремо взятого рядового маппера, і на мене особисто. Наша з вами особиста переписка є максимально толерантною - ви не знайдете жодного грубого слова, самі лише рекомендації і заохочення.
На жаль, відповіді на прямі питання я так і не отримав - чому ви ігноруєте рекомендації досвідчених мапперів, не читаєте документації і "від балди" розставляєте пріорітети на дороги. Незважаючи на мої рекомендації, посунули залізниці за невирівняними космознімками. Дуже рекомендую почитати статтю Вандалізм.
--
Я вірю в ваші добрі наміри. Поки що. Але доведіть що це так. Прочитайте документацію. Встановіть JOSM. Коментуйте свої правки. Це важко? Це те що ви називаєте "міждоусобойчиком"?

междусобойчик, потому что людей, делавших хоть одну правку в полтавской области - 103 человека. порядка двадцати из них - люди делаювшие 1 правку
меньше ста правок у половины людей.  всего 106385 точек. у Lindroid 36151 (46%)
при этом правки в виде обрисовки космоснимков у вас вызвали непонятные эмоции в ключе, что только олдскул и хардкор с объездом всех мест лично дает право на нарисовать элемент на карте
достаточно странная позиция для человека, который "популяризую OSM і долучаю максимум людей до нього"  есть у вас желание продолжать обрисовку полтавы темпами, когда за три года остались непрорисованные ЖД пути магистрального узла - точно так же удачи, однако при все большем упоминании ОСМ в СМИ и переходе популярных сервисов на ОСМ карты сюда будут приходить люди. хотите вы этого или нет. этот ком УЖЕ запущен.

у меня всё.

#62 2012-07-06 20:05:12

Lindroid
Senior Member
Website

А на питання чим ви керуєтесь при виборі пріоритету доріг ви так і не відповіли.
Ваші емоції мені незрозумілі. Ніхто ж не проти ваших правок. Правте! Правте якомога більше! Але одне прохання - правте за узгодженою схемою. Що вам заважає так робити? Релігійні переконання? Політичні? Чому ваша рука не повернеться поставити на лінію highway=road, source=Bing?
Хоча якщо пріоритетом для вас є статистика (скажемо прямо - об'єм правок), а не якість - причини відкриваються.
Мені дуже шкода що ви не хочете бачити різниці між secondary-дорогою і службовим проїздом до Полтавської виправної колонії №64, яким користуються лише її персонал та дуже рідко (два рази - при заселенні та при звільненні) - контингент sad
Давайте привселюдно домовимось: якщо хоча б 50% ваших правок відповідатимуть дійсності, я забуду про OSM. Видалю свій акаунт і житиму щасливим життям. Повірте, ніякого профіту я з цього не маю.

#63 2012-07-06 23:25:12

dima_ua
Senior Member

Lindroid wrote:

Давайте привселюдно домовимось: якщо хоча б 50% ваших правок відповідатимуть дійсності, я забуду про OSM. Видалю свій акаунт і житиму щасливим життям. Повірте, ніякого профіту я з цього не маю.

давайте
80% моих правок - обрисованные зеленые насаждения

у вас есть ОДИН час на удаление вашего аккаунта.

#64 2012-07-06 23:38:18

Lindroid
Senior Member
Website

dima_ua wrote:

80% моих правок - обрисованные зеленые насаждения

Я ж вам в приватній переписці показував якість ваших зелених насаджень.
Ви самі визнали, що не знали про різницю між landuse=forest і natural=wood, і тим не менше продовжуєте без розбору позначати будь-що, що зеленіє на low-res Bing-знімках, як landuse=forest, хоча це не відповідає дійсності.
Поверх пустирів, поверх населених пунктів, поверх позначених раніше лісів (в два яруси?), із включенням в полігони лісів доріг, точок населених пунктів, таких віртуальних об'єктів як межі супутникового покриття... По-вашому це якісний маппінг?
Це не те, за що я готовий відмовитись від участі в проекті, далеко-далеко не те.
Вибачте, але ваші відповіді в стилі "сам дурак" - типовий троллінг, приєднуюсь у цьому до колег.

#65 2012-09-20 00:34:28

Брюховичі. В проекції Aerial - закриті хмари. Як у JOSM підкласти фон Birds Eye?

Last edited by DimaZ (2012-09-20 00:35:18)

#66 2012-09-20 06:51:59

А х.. його знає. sad

Бінг віддає тайли за посиланнями типу
http://ecn.t1.tiles.virtualearth.net/ti … =dir_n&n=z
Де там координати та зум я не розумію.

#67 2012-09-20 15:56:25

Upliner
Senior Member
From: Moscow
Registered: 2008-09-18

DimaZ wrote:

Брюховичі. В проекції Aerial - закриті хмари. Як у JOSM підкласти фон Birds Eye?

На знімки Birds Eye у нас ліцензії нема...

У Москві живе мільйон українців. Себто Москва — найбільше у світі українське місто.
(с) Ю. Андрухович

#68 2012-11-24 19:26:58

В деяких місцях з'явилися знімки Bing кращої якості. Я бачив місця зі знімками за літо 2012!

#69 2012-11-24 21:03:38

Краще би не з'являлися, бодай би їх. Справа - старі, минулорічні. Зліва тепер добавили.
thumb.png
Хоча нові ідеально лежать по трекам.

#70 2012-11-25 09:53:57

Lokki
Member
From: Кривой Рог
Registered: 2011-05-07

Да новые снимки просто ужасны. Многие места просто закрыты облаками. На многих ничего не понятно, всё серо-коричневое и сливается в одну массу. По виду, снимки - зимние, так как на реках отчетливо видно лед. Хорошо что не плохо прорисовал пригород ещё по старым снимкам. На новых там теперь облака. sad В городе тоже такой радости тоже хватает. Радует только, что рисовать уже особо нечего.

Last edited by Lokki (2012-11-25 09:54:33)

#71 2012-11-25 12:04:14

Можливо в різних регіонах по різному. Там де я дивився, знімки за квітень 2012. Це ще не літо, але і вже не зима. Я задоволений якістю.

#72 2012-11-25 20:08:35

Здалося б сюди: http://www.openstreetmap.org/?relation=1751158 добавити нові області з BingHires. Я влітку трохи домалював, але самому, то непідйомна справа - великі площі, - кинув посередині(((

#73 2012-11-25 21:29:20

Lindroid
Senior Member
Website

Hires від Bing - не однорідне поле. Це сукупність "клаптиків" з різними характеристиками (час зйомки, якість, зміщення), які місцями накладаються.
Тому об'єднувати їх в один мегаполігон не бачу сенса. Доречніше було б позначити hires саме такими окремими діляночками, які вже об'єднати відношенням.
В перспективі з цього можна було б скористатися. Наприклад, домовившись про відповідне тегування, заносити на "клаптики" зміщення. Тоді можна було б пофантазувати про плагін для JOSM, який зчитуватиме і автоматично виставлятиме це зміщення.
Думав було почати, але спостерігаючи як постійно проводяться якісь роботи - змінюється конфігурація та теги, як мої клаптики зникають і виростає щось грандіозне, знайшов цікавіші заняття, ну а раз ця тема спливла нагору - дарую цю фантазію smile

#74 2012-11-27 18:18:04

dudka
Senior Member
From: Київ
Registered: 2011-04-22

Оновленні знімки гарно відображаються через "Bing Maps World Tour"
http://www.bing.com/maps/#Y3A9NTAuNDMzM … xkdG91cg==
З цікавого - нарешті з'явилися аерознімки Хотина і старої частини Кам'янця-Подільського
З великих міст - оновлено північно-західну частину Харкова, а також центральну і східну частину Запоріжжя

Щодо хмар чи засніжених знімків - просіть Microsoft повернути старі знімки, якщо вони були якісніші
Деталі тут: http://forum.openstreetmap.org/viewtopi … 12#p249112

#75 2012-12-14 14:21:33

dudka
Senior Member
From: Київ
Registered: 2011-04-22

udarnyk wrote:

Здалося б сюди: http://www.openstreetmap.org/?relation=1751158 добавити нові області з BingHires. Я влітку трохи домалював, але самому, то непідйомна справа - великі площі, - кинув посередині(((

А для чого взагалі створено цей мультиполігон "Hires coverage of Bing in Ukraine"? Яке його застосування? Особисто мені він тільки заважає редагувати інші дані.

Ось доречі ще його клон з'явився: http://www.openstreetmap.org/browse/relation/2620566

На російській гілці не раз пропонувалося повидаляти Bing-мультиполігони, але так ніхто і не наважився
http://forum.openstreetmap.org/viewtopi … 34#p250634
http://forum.openstreetmap.org/viewtopi … 33#p257333

Board footer