Мапимо Дніпро та навкруги

Сьогодні, переглядаючи мапу, побачив, що вулиці рясніють написами FIXME. Таке «…» з’явилось по всіх інших вулицях в Дніпропетровську, що не мали назви, навить на розв’язках на під’їздах до мостів та т.і. де назви не може бути взагалі. Глянувши на історію однієї з них виявив таке:

Звісно, до цього цим вулицям досі не були проставлені назви, але я це й так знав, бо крім мене цією ділянкою досі ніхто не переймався і зараз я не маю часу, щоб проставити назви.

Поглянувши на профіль цього користувача — http://www.openstreetmap.org/user/Buccaneer побачив що він щось робив в Одесі та навкруги, та й в інших місцях.

Навіть не знаю як на таке реагувати? Дякувати чи ображатись?

Як на мене, то мені простіше додавати потім потрібні вірні теґи, ніж вилучати вже існуючи помилкові, або правити їх.

Звертаюсь за порадою. Що робити? Звертатись до того хто вніс останні правки, чи зціпивши зуби мовчки правити самому далі?

PS. Для себе я вибрав такий порядок роботи: спочатку креслимо обрану ділянку, ставимо мінімально потрібні теґи (вид лінії і т.п.), а потім проставляємо назви та інші потрібні теґи. Бо на мапі краще щоб спочатку з’явилось будь-яке зображення, яке потім буде обростати подробицями, ніж пуста мапа з одним гарно зробленим елементом.
Такий підхід обрав для себе після того як поглянув на Багдад, який мав тільки накреслені вулиці (та дуже мало назв), але він вже виглядав як місто, а не дві вулиці.

UPD
Перегляньте всі цей набір змін http://www.openstreetmap.org/browse/changeset/4593416, він накриває дуже велику територію. Можливо, його треба буде відмінити.

UPD1. Змінено назву гілки (Buccaneer для Дніпропетровська відмінив свої правки - спасибі). Тепер тут обговорюємо інші питання, що стосуються Дніпропетровська.

Можливо, він скористався специфічним доповненням до JOSM, який самостійно додав такі теги? 81 сторінка FIXME — треба обов’язково звернутись, і, скоріше за все, відмінити.

Написав через пошту OSM листа з проханням пояснити такі дії та відмінити цей набір змін.
Чекаю на відповідь.

Здравствуйте
Откатить данное изменение особой проблемы не составляет. Уберу теги.
Причина такого решения проста - Josm validator plugin а так же OSM Inspector (которые входят в категорию OSM Quality Assurance http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Category:Quality_Assurance))
на highway-и, которые имеют тип motorway, trunk, primary, secondary, tertiary, residential, pedestrian, living_street и у которых отсутсвует name=* и/или ref=* выдают предупреждение, и в этом я вижу здравый смысл.
Установка name=FIXME намеренна - чтобы “мозолить глаза” так как дорога нуждается в доработке. Все улицы в Днепропетровске, помеченные именем FIXME не имели name/ref вообще, но были одного из перечисленных выше типов (подавляющее большинство - residential). Таки действительно name=FIXME возымел эффект исходя из возникновения данного топика. Со своей стороны - я снесу name=FIXME & fixme=blablabla в Днепропетровске. Наверное там было все в порядке.

PS OSM Inspector permalink http://tools.geofabrik.de/osmi/?view=highways&lon=35.07229&lat=48.47629&zoom=10
PPS 1618 ways вернулись к успокаивающей анонимности

Для этих случаев были введены highway=*_link.
Вы же сами и должны знать, т.к. wiki переводили http://wiki.openstreetmap.org/w/index.php?title=Uk:Key:highway&action=history

Вибачаюсь за невчасну відповідь, не було часу підійти до комп’ютера.
Те що стосується Дніпропетровська, то у нас склалось так, що маперів у нас дуже мало (мабуть менше 10 осіб). Як я зазначав у своєму профілі в вікі, я маплю західну частину Дніпропетровська (Ленінський район, Кайдаки, Діївку, Таромське), дещо підправляю в Центрі міста та на лівому березі. Підправляю те, що накреслили інші. І підправляю лише те в чому я впевнений майже на 100%.
Тож я розумію ваші наміри показати, що багато чого недороблене (так воно і є насправді).
Але в мене є така пропозиція - не засіювати все навкруги теґами FIXME, а спочатку спробувати внести відповідні дані (виправлення) до мапи.

Не нашел отдельной темы про Днепропетровск, напишу здесь. Собираюсь посетить этот город в ближайшее время, возникла проблема обмена рублей на гривны. Не могли бы местные товарищи отметить в районе вокзала (например в сторону К. Маркса) банки. Всем было бы полезно :slight_smile:

Попробую по памяти на выходных нанести отделения банков и пункты обмена валют.

С обменом проблем у вас не должно быть так как в районе вокзала и далее от него по пр. К.Маркса (это наша центральная улица) находится много отделений банков.

Еще одно маленькое замечание: Сравнивайте курсы разных банков, так как во всех обменниках одного банка по всей Украине на день устанавливаются одни и те же курсы.

Я немного порисовал по спутниковым снимкам район приднепровска и выше, но потом вычитал что это в итоге не совпадает с данными полученными через жпс. Даже не знаю продолжать ли наносить дороги, объекты (у меня нет жпс), или не стоит, т.к. потом это все прийдется править…
Заметил что какой-то немец gosausee внес по днепропетровску кучу домов.

Якщо з цих знімків дозволено змальовувати, то це краще ніж нічого. Потім дороги можна поправити по треках.

2 Crio

Я так розумію, що ти мапиш по знімках з Yahoo. Тож я приєднуюсь до iONiX: потім все можливо поправити. Ти можеш зараз підправляти положення тла (фотографії з Yahoo) по пр. ім. Газети Правда, там є вже достатньо треків з GPS, або по Набережній Перемоги, також є пара треків в Придніпровську по них реально вирівняти положення тла.

Для того, щоб підправити положення тла: треба завантажити/включити показ треків; в Potlatch (вкладка Правка на сайті) треба натиснути «пробіл» та мишею перетягнути тло як тобі потрібно; в JOSM — у вікні завантаження треба позначити прапорцем «Дані GPS» у вікні завантаження даних, після чого додати шар WMS (треба щоб був встановлений втулок wmsplugin) з супутниковими знімками від Yahoo та на панелі інструментів ліворуч натиснути кнопку кольору хакі з чотирма білими стрілками потім мишею пересунути тло.

Кому цікаво, може ознайомитись з генпланом забудови м.Дніпропетровська до 2026 року - http://gapu.dp.ua/download/mbudd/plan/001/001.jpg (7275*5359, 3.5Мб)
http://labs.metacarta.com/rectifier/rectify/4215 - цей же файл відректифікований (можна додавати у JOSM в якості тла)

Может тут есть кто катается по Днепропетровску на велосипеде с жпс?

Не маю велосипеда :frowning: та власного GPS. Інколи беру GPS на прокат у знайомих та їзжу автомобілем.

Для всіх, може кому знадобиться, інформація про громадський транспорт Дніпропетровська на «Городі» http://gorod.dp.ua/ut/

Підправив положення елементів мапи по існуючих треках в цьому місці http://www.openstreetmap.org/?lat=48.4743&lon=35.1919&zoom=14&layers=M

Будь ласка, до всіх хто мапить цю місцевість підправляти фон Yahoo під дійсне положення об’єктів на мапі, а не навпаки!

Чомусь не рендеряться острови з набору змін - http://www.openstreetmap.org/browse/changeset/5676565 :frowning:
див. перелік ліній

Начебто робив все так як звичайно. Накреслив острів, так щоб земля була ліворуч від лінії; позначив острови відповідними теґами; додав їх до зв’язку з роллю «inner».

Погляньте може я чогось недобачаю…

Посмотрел - вроде рендерятся. У отрисовщика есть некоторая задержка перед тем как изменения будут им приняты для отрисовывания, причем эта задержка для разных уровней зума разная (бывает, что для бОльших / zoom < 11 / масштабов изменения начинают отрисовываться через пару недель, тогда как для мелких изменения появляются минут через 20). А еще есть такая штука как кеш броузера, принудительный релоад иногда помогает

Возвращаясь к самому первому посту…
Наткнулся та такую местность в окрестностях ДПетровска
Подумал что остатки моей деятельности, посмотрел историю. Ан нет - всё Ваше, процитирую первый пост, «лайно» . Мне вот просто любопытно - как же так?!

Известное дело, что рендеринг идёт с определённой задержкой, но почему-то здесь камыши отрендерелись, а острова нет :frowning: хотя это всё одни набор правок.
Вот, например, http://www.openstreetmap.org/browse/way/75843830 - остров он не отображается, а камыши - http://www.openstreetmap.org/browse/way/75843791 - есть.

По второй части, я как-то бывал в Песчанке и Орловщине, помню по памяти расположение некоторых основных улиц, тем более что Яху дает нормальные снимки для этой территории, но с названиями у меня туго по этой местности (даже не знаю где и подсмотреть, кроме как выехать на местность, но это в ближайшем будущем не реально), поэтому, в первую очередь для себя, пометил, чтоб не забыть. А может кто-нибудь из более знающих эту местность людей подправит мои изыски (ваша тактика, стоит признать, действенна).

Гляньте на это изображение(надо чуток ждать чтобы все отрисовалось)
Острова на юго-востоке от Подгорного являютя иннерами релейшна “Самара”, но все аутеры этого релейшна расположены на севере от Новоселовки. Отсюда - иннеры вне тела какого либо аутера.

UPD 09.09.10 0810
Исправил острова(перенос из одного релейшна/мультиполи в другой). Никакие тэги не изменялись. Все отрисовывается.

підозрюю, що потрібно зняти waterway=riverbank з way, і залишити лише на мультиполігоні.