NP@Mapillary-2016

Анонс конкурса 2016

“NP@Mapillary”

Вики-страничка конкурса -
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Uk:NP@Mapillary_2016

Карта и статистика конкурса -
http://spatialhast.github.io/np.mapillary-2016/

Организаторы: Харьковское отделение Национального Экоцентра, НПП “Слобожанский”, ГГФ ХНУ, Mapillary.

Призы от Mapillary: флешки, футболки, чашки c символикой.

Цели: увеличить покрытие Mapillary для территорий Национальных Природных Парков (НПП) и Региональных Ландшафтных Парков (РЛП), привлечь OSM-посетителей в НПП\РЛП.

Условия: в конкурсе участвуют любые качественные (светлое время суток, преимущественно четкая картинка и корректная ориентация кадров; достаточная частота фотографий) сессии загруженные в 2016 году в границах НПП\РЛП - пешеходные, вело, авто; итоги конкурса подводим во второй части декабря.

Критерии: трех лидеров определяем просто - по числу фотографий; дополнительно будет два места по лучшим вело и пешеходным сессиям.

Комментарии: До конца мая будет вики-страничка с уточненными формулировками и статистика по лидерам. Хорошо, если в кадр будут попадать таблички с информацией с названиями, ограничениями, маршрутами - такие таблички можно фотографировать отдельно с геотегами. Помните, что часть территории НПП доступна для свободного посещения, а часть заповедна и закрыта для посещений (границы можно уточнить заранее, либо на месте в администрации парка). Если у вас есть опыт использования Mapillary - пожалуйста, советуйте, как минимизировать потери качества для велосипеда, пешехода.

Успешных поездок!

Круто, буквально вчора дописав статтю про те як використовувати екшн-камери для наповнення сервісу Mapillary. Робив пошук по форуму на тему Mapillary, а дану тему не помітив))), напевно був сонний.

Межі природоохоронних об’єктів та інші цікаві дані такі як вирубка лісів і т.п. можна переглянути і завантажити в форматі .shp або .kml на веб сторінці Daily Ukraine OSM Extracts. Для перегляду потрібно закрити pop-up вікно, та збільшити карту до необхідного масштабу, справа на панелі вибрати необхідні дані для відображення (National Parks; Nature Reserve; Nature Conservation; Protected Areas).

Напевно фраза “Кожна сесія має містити фото лише у межах об’єктів ПЗФ” у розділі “Умови” на вікі-сторінці конкурсу http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Uk:NP@Mapillary_2016 є не зовсім коректна, так як усі, крім однієї, сесії поточного лідера конкурсу hast починаються та закінчуються за межами заповідної зони, просто проходячи через неї. Я зазвичай просто починаю сесію там, де ще немає покриття Mapillary, причому їду спочатку до місця призначення, а потім тією ж дорогою назад, для захоплення усіх дорожніх знаків, вказівників, з’їздів з дороги для подальшого використання під час мапінгу в OSM. Тому або підправте вікі, де описані умови конкурсу, або лічильник на веб-сторінці конкурсу, який рахує не зовсім чесно. :slight_smile:

P.S. Якщо жителі Щацького району Волинської області дізнаються про цей конкурс, то виграють всі призи саме вони, так як їм треба буде просто знімати сесії Mapillary, майже всю територію району займає Шацький національний природний парк і там дуже гарно. :laughing:

Дякую за зауваження

  • Умови коригую, видаляю “Кожна сесія має містити”
  • Парки (НПП, РЛП, інші) значну площу охоплюють, але далеко не всі межі є у базі - потрібно додавати

Дякую, і сторінку статистики бачу поправили на GitHub, тепер видно фото в межах природоохоронних територій. У Волинській області, наприклад, позначено багато природоохоронних зон, звірявся на сайті лісництв, то можна сказати що десь 85% нанесено, спілкувався з учасниками OSM, які наносять дані зони, однією з умов що вони правильно вкажуть межі є те як уже нанесена територія (промальовані ліси, заболочені землі, і т.д.), про що вони вказують в тегах note=referencing is good.

Дивно, що у нас не розігрується екшн камера, так як у наших американських друзів))) http://blog.mapillary.com/update/2016/04/13/mapyourpark.html, була б на багато більша зацікавленість людей, і більша конкуренція.

ОК, давайте на следующий год запланируем камеру.

Среднесрочные прогнозы погоды обещают нам преимущественно солнечный октябрь - это отличная возможность посостязаться с текущими лидерами конкурса и одновременно насладиться загородной осенью :slight_smile:

По областям долгосрочный прогноз существенно отличается. Если вам повезло и у вас снег и небольшой минус - используйте возможность отдохнуть и сделать полезное дело. Лидеров вряд ли уже успеет кто-то обойти в течение декабря, но при желании - всё возможно!

25 27 декабря подводим итоги конкурса

Поздравляем с победой участников!

  • blackbird27
  • hast
  • approksimator
  • velmyshanovnyi
  • tkukovska
  • dianka (пешеходные сессии)

Уважаемые победители, пришлите (ЛС форума либо physgeo@ukr.net), пожалуйста, до 10 января контакты для отправки призов новой почтой - имя, телефон, офис НП. Спасибо за вклад в развитие лучшей карты. До встречи на конкурсе 2017!

Я так зрозумів, що інших форм зв’язку крім даного форуму, з переможцями немає, так як заходячи на сторінки користувачів на веб-сторінці Mapillary я не знайшов способу зв’язку, можливо тільки писати коментарі до відзнятих фото.

Конкурс 2017 анонсируем до майских. Но уже есть лидеры :slight_smile:

https://spatialhast.github.io/np.mapillary-2017/