Προσθήκη καταστημάτων στον χάρτη

Γεια σας,

Παρατήρησα μια περίεργη συμπεριφορά του editor όταν προσπαθώ να εμφανίσω καταστήματα σε κτίρια που έχω σχεδιάσει στον χάρτη.

Όταν προσπαθώ να προσθέσω ένα σημείο ενδιαφέροντος στον χάρτη (π.χ. bar ή super market), μερικές φορές δεν βλέπω την επιλογή την πρώτη φορά που σχεδιάζω το σημείο. Πρέπει λοιπόν να φτιάξω το σημείο, να το σβήσω και να το ξανά-φτιάξω , και τότε εμφανίζονται περισσότερες επιλογές για το τι είδους κατάστημα είναι αυτό). Δεν ξέρω αν δεν κάνω κάτι καλά, αλλά συμβαίνει σχεδόν συνεχώς.

Μια άλλη ερώτηση είναι η εξής: Έχω δει στον χάρτη καταστήματα που δεν μπόρεσα να βρω στον editor, όπως π.χ. κατάστημα πώλησης επίπλων, ή συνεργείο αυτοκινήτου και άλλα.

Αναρωτιέμαι μήπως φταίει ο editor που επέλεξα να χρησιμοποιήσω, ή αν φταίω εγώ που δεν γνωρίζω αρκετά καλά το πρόγραμμα, ή αν το πρόγραμμα έχει κάποιο bug .

Θα εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε μερικές απλές οδηγίες για τα είδη των καταστημάτων που μπορώ να καταχωρήσω και τον σωστό τρόπο κατάχώρησης (π.χ. πρέπει να σχεδιάζω πάντοτε το κτίριο;)

Με τα υπόλοιπα στοιχεία του προγράμματος (οικόπεδα, κτίρια, δρόμοι κ.λ.π) δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και θα προσθέσω στο μέλλον όσο περισσότερα στοιχεία μπορώ στις περιοχές που γνωρίζω καλά.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Καλώς ήρθες!
Ποιον editor χρησιμοποιείς;

Καλημέρα
στο wiki του openstreetmap υπάρχουν τα πάντα από παραμέτρους και τιμές, που ίσως λείπουν από τον εκάστοτε editor
ο καλύτερος τρόπος είναι να σχεδιάσεις το κτίριο σύμφωνα με το wiki:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:building

εντός του κτιρίου μετά προσθέτεις ένα node που ορίζει τι ακριβώς είναι
για μαγαζιά δες εδώ:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:shop