Недельное задание #5

На следующей неделе по заявкам радиослушателей маппим леса в Полесье :slight_smile:

Регион: Волынская, Ровенская, Житомирская, Киевская, Черниговская и Сумская области
Время: 6 - 12 апреля

Пожалуйста, добавляйте к описанию пакетов правок хештеги: “#ТЗ_05” или “#НЗ_05”, чтобы они (чейнджсеты) учитвались в статистике:
http://resultmaps.neis-one.org/osm-changesets?comment=%D0%A2%D0%97_05
http://resultmaps.neis-one.org/osm-changesets?comment=%D0%9D%D0%97_05

И главное, помните: любой лес - это natural=wood! И только территория, где деревья выращиваются для того, чтобы из них получить древесину/бумагу/т.д. - landuse=forest. Если точно известно, что за лесом ухаживают люди, но деревья из него никак не используют, то используйте тег managed=*.

Вики-страницы по теме:
Uk:Tag:natural=wood
Uk:Tag:landuse=forest

Щоб небуло накладок/конфліктів… від завтра буду мапити ліси в Любешівському районі Волині вздовж траси Р-14. Для початку десь по 10 км на схід/захід від Р-14.

Також варто поставити плагін geochat і можна домовлятись прямо не виходячи з JOSM :slight_smile:

Наступного разу при таких масових завданнях треба ділити регіони на шматки, їх ділити пирогом по дорогах, використовуючи MapCraft. Бо дуже широка територія, великі простори з нерівномірною готовністю - один ліс є, другого поряд нема…

Мабуть найбільша проблема такого роду мапінгу - на карті залишається враження повноти даних по тих лісах, хоча самих лісів там ще малювати і малювати. Місцями навіть між існуючих

Питання щодо того як позначати ліс wood чи forest залишається відкритим. Ось зразок того як начебто один і той же лісовий масив по один бік кордону - wood, а з іншого боку кордону, тобто в іншій країні, це вже forest…:confused:

Я вот всё поражаюсь людскому упорству в этом споре. А почему нельзя поставить оба тега :slight_smile: ?
Потому, что мапник выберет для покраски только один, а кто-то хочет другой цвет?

А потому что natural=wood - это деревья, а landuse=forest - лесничество. И их границы вполне могут не совпадать.

Мені байдуже який тег вказувати, і яким кольором відображається в мапніку. Я теги не створював, я лише ними користуюся. Як ви скажете, так і мапитиму, на жаль в нашому сегменті OSM немає однозначного рішення який саме тег вказувати. І в одних областях wood, в інших forest, хоча ліси наче однакові в країні.
І ліси Білорусі і Росії не мапив. Виходить, що кожна країна мапить “по-своєму”.

Во всех странах есть мапперы, которые мапят так, и есть мапперы, которые мапят по-другому :slight_smile:

А может действительно по одну сторону границы это именно дикий лес, а под ругую - serious business с кварталами, вырубками и т.д.

Фух, наконец-то:
http://www.openstreetmap.org/user/edward17/diary/34790