Тематичний тиждень #2

На цей тиждень пропоную зайнятися виправленням помилок за допомогою чудового інструменту Quality Assurance Tools.
Регіон: Одеська, Миколаївська, Херсонська області (якщо буде недостатньо, тоді також Вінницька та Запорізька)
Час: 16 - 22 березня

Цей плагін завантажує точки проблемних місць у додатковий шар, а потім можна, натискаючи одну кнопку, автоматично підвантажувати з сервера необхідну ділянку карти. Після виправлення кожної помилки завантажується наступна ділянка. Усі помилки категоризовані, тож кожен підбере цікаві для себе.

Коротка інструкція.
Встановлення: у плагінах увімкнути scripting та jts, а також у вкладці Дистанційне керування прибрати галочку Завантажувати об’єкти до нового шару, перезавантажити JOSM. Знову зайти в налаштування у вкладку Scripting, знизу з правої сторони вибрати Jython та натиснути кнопку завантаження. Завантажити qat_script.zip та розархівувати до папки qat_script, що має бути у в основному каталозі JOSM.
Використання: в меню ScriptingRun… вибрати файл qat_script.py та вибрати мову Python, якщо спитають. Раджу подивитися ось це відео використання, там вони пройшлися по всіх можливостях плагіну. В принципі, там далі усе зрозуміло. Єдине, на що треба звернути увагу - після виправлення помилки, помічайте її як виправлену (переодстання кнопка), щоб інші не натикалися на неї знову. Раджу також вивести панельку QA Tools десь під панельку теґів, щоб зручніше було.

Якщо будуть якісь ще проблеми по QAT Scripts, то пишіть сюди, будемо вирішувати.

Додавайте до опису своїх пакетів правок “#НЗ_02” (недельное задание) або “#ТЗ_02” (тижневе завдання) для статистики, яку під кінець тижня хтось допоможе зібрати :slight_smile:

Загальна тема для обговорення тематичних тижнів знаходиться тут http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=491376.

Про всяк випадок скажу, що ставити той плагін з jython зовсім необов’язково, можна просто відкрити карту http://keepright.at/report_map.php?zoom=9&lat=46.69846&lon=31.53433, вибрати типи помилок по бажанню і потім на кожній клікати - edit in JOSM, після фіксу - ignore temporarily, save.

Смотрел немного Одесскую область…
Действительно ли здесь
http://www.openstreetmap.org/#map=13/46.6341/31.0357
маленькие тупиковые ответвления должны быть trunk и входить в дорогу М-28?

Це я колись таке зробив…
Ці відгалуження входять в дорогу М-28, тому й позначені як trunk, але мабуть буде краще tertiary.
На відгалуження не повинні розповсюджуватися правила класифікації.

Уместны ли теги addr:* здесь
http://www.openstreetmap.org/node/337692366
?

Только addr:postcode. Остальное в топку.

Значит, эту
http://www.openstreetmap.org/way/43269807
дорогу тоже нужно понизить? Хотя бы до secondary.
Потому что в вики написано:

Статистика:
http://www.openstreetmap.org/user/edward17/diary/34628