Wegbeheerders-database - maar geen tags in OSM?

L.S.,

Op http://www.rijkswaterstaat.nl/geotool/wegbeheerders.aspx , het kaartje van Rijkswaterstaat waarop je wegbeheerders kunt vinden, staat onderin © (copyright) OSM. Vreemdgenoeg kan ik geen tags met de wegbeheerder vinden in OSM zelf, dus het lijkt of Rijkswaterstaat de informatie wie de wegbeheerder is, zelf toevoegt, maar niet ter beschikking heeft gesteld? Of zie ik iets over het hoofd?

Of, als bovenstaand niet duidelijk is, wat ik graag zou willen is dat elke wegen een tag “wegbeheerder=provincie”, “wegbeheerder=rijk” zouden krijgen; die tags lijkt Rijkswaterstaat te bezitten, maar die zijn dus niet vrijgegeven? Ik kan trouwens ook nergens discussie vinden over een bijbehorend gestandaardiseerde tag - ik heb gezocht op “wegbeheerder” en “road authority”, beiden lijken geen tags te kennen.

Wie-o-wie durft hier iets over te zeggen?

Vriendelijke groet, Valentijn

© OSM heeft alleen betrekking op het achtergrondkaartje, niet op de datalaag van RWS die daar bovenop projecteert. Die data kan RWS dus voor zichzelf houden of vrijgeven, misschien dat anderen daarover meer weten.

In de NWB data staat de beheerdersoort R(ijk) of P(rovincie).
De betreffende provincie staat er niet rechtstreek in en moet je dus afleiden van de provincie contouren.
De data is dus vrij beschikbaar, maar nog niet eenvoudig toegangelijk.

OK, dus er bestaat data - die met wat moeite in een wegbeheerder omgezet zou kunnen worden. Maar er is geen tag, geloof ik? Of zou het gewoon de “ownership” tag moeten zijn? (zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:ownership)).

Valentijn, is operator een optie waar je wat mee kunt ?

Mag de informatie over de wegen (namen en ligging) gebruikt worden om OSM aan te vullen?

Bv. op het industrieterrein de Blakt in Venray staan al de nodige gebouwen, maar de wegen zijn nog niet compleet :
http://www.openstreetmap.org/#map=16/51.5184/6.0133&layers=N

De adressen van de gebouwen (BAG info) wijzen erop dat er de wegen er al liggen en dat gedeeltes van de bestaande wegen een ander naam gekregen hebben.

Jan, de straten of wegen en de gebouwen, bouw datum 2010, staan in het BAG, inclusief de complete adressen. Die heb je al ! Mooi.
Je kunt het terrein in aanleg altijd voorzien van de laag reconstruction om aan te geven dat het nog in ontwikkeling is. Dat geldt ook voor de eventueel als tijdelijk aan te merken bloksgewijze klinkerbestratingen. In http://www.venray.nl/Inwoners/Bouwen_en_wonen/Bestemmingsplannen_en_ruimtelijke_plannen:389/Oostrum/Bestemmingsplan_De_Blakt staan wegbreedtes maar geen straatnamen, jammer dan niet. Iets voor een lokale mapper. Een andere bron is misschien het openbare straatnamen besluit van de gemeente Venray bellen kan ook.

Bedankt voor de reactie.

Het bestemmingsplan had ik gezien, maar dat is oud (2006) en ik heb mijn twijfels over de loop van de Blakterweg.
Ik heb in deze omgeveving gelopen (Blakterweg, 2011),maar toen waren de wegen nog niet allemaal aangelegd en lag er nog veel opengebroken.

Bij een gebouw dat hier langs gebouwd is (en er al staat) stond in de BAG een groter gebouw getekend (en er staat dat het ‘in gebruik’ is). Maar hierbij is een vergunningaanvraag voor een nieuw gedeelte al meegenomen.
Voor dit gebouw zal de Blakterweg ook verlegd moeten worden.
Mijn vertrouwen in het bestemmingsplan van 2006 is dus niet groot genoeg om hiermee OSM aan te passen…

Mijn hoop was eigenlijk dat de website de NWB data weergeeft en het vrij gebruikt mag worden.