Pražské lampy - Prague streetlamps

Ahoj,
v Praze (a možná nejen tam) má (nebo by měl mít) každý sloup pouličního osvětlení svoje vlastní unikátní číslo. Zvláště v husté zástavbě je to často přesnější než GPS a názvy ulic + jsou šítky snadno nalezitelné a osvětlené. Do OSM se mají zadávat světla a tak navrhuji rovnou přidat i identifikační číslo. Možná seženeme svolení k importování. Názory?

Hello,
in Prague (and perhaps elsewhere too) each lamppost has (or should have) a unique id. Especially in dense urban development it is frequently more accurate than GPS or streetnames + the tags are easily found and well-lit. OSM already supports lamppost mapping and so I propose the addition of these numbers. Maybe we could import them. Opinions?

links:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:highway%3Dstreet_lamp
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=25&thread_id=15192&sort=&rowstart=0
http://gis.izscr.cz/map/ (kliknutím se zobrazí nejbližší lampy - click to find nearest lamps)

Ahoj,

co se týče těch lamp, tak tohle funguje po celé republice. Jen pochybuju, že by nám ta data někdo poskytl. A dělat to ručně mi z hlediska zamíření OSM nepřijde úplně užitečné. Jinak určitě je zkus oslovit, jestli by data umožnili používat pod licencí OSM. Celkově takovéto záležitosti doporučju řešit spíš na mailinglistu - talk-cz, tady to forum je spíše pro začátečníky.

Ještě mi kamarád kdysi ukazoval, že pracoval na projektu vicomap.cz - tam jsou pro změnu souřadnice dopravních značek, taky by mohlo být zajímavé.