openstreetmap.org.ua

Зареєстрував тут домен openstreetmap.org.ua, щоб не довелося потім у кіберсквотерів перекупати, як було з openstreetmap.ru.
Пропозиції такі:

  1. Домовитися з kosmosnimki.ru, щоб рендерили український шар аналогічний білоруському.
  2. Поки перше не зроблено можна просто зробити редирект на http://nadoloni.com/editor чи інший корисний osm-сайт
  3. Скинутись і зареєструвати торговельну марку openstreetmap, щоб можна було зареєструвати openstreetmap.ua
  4. У разі якщо хтось візьметься зробити нормальний сайт, можу передати домен йому.

Будуть якісь доповнення/зауваження?

Гарна новина. Вітаю усіх.

Що до п.3. Реєструвати ТМ в Україні справа не з дешевих і я дуже сумніваюсь, що за найближчі два роки ми зможемо назбирати хоча б третину від потрібної суми :frowning: . Вихід тут може бути лише один — звертатись до OSMF (як до власників OSM™, я сподіваюсь що вони є власниками такої ТМ) з проханням зареєструвати на себе відповідні домени osm.ua та openstreetmap.ua. Ще як варіант звернутись до http://hostmaster.ua/ (адміністратора .UA) з проханням проявити доброчинність і зареєструвати такий домен безкоштовно.

Добре!
Тепер зайди на http://msr-zdv.narod.ru/ , увімкни у браузері функцію “показати код сторінки”, зроби Ctrl+A, Ctrl+C, створи у текстовому редакторі типу Блокнот або Akelpad новий текстовий документ та натисни у ньому Ctrl+V
Потім викинь з коду народівську рекламу (після тегу у 48 рядку), збережи файл під назвою index.html та завантаж на на хостинг.

Чи хостингу ще немає?

Хостингу поки нема, зараз буде :slight_smile:
Дякую за сторінку!

Готово

OpenStreetMap.org - аЃаКб€аАб—аНаА

Кодову сторінку варто вказати в html

ОК, виправлено

Добре :slight_smile:

Може ще б окрему статичну сторінку про ОСМ в Україні додати - написати хто ми, для чого взагалі це і як нам можна допомогти (приклади: http://openstreetmap.ru/about чи стартова http://openstreetmap.de/)).

І ще - лінк на «Маршрути громадського транспорту у Києві (проект)» веде на сторінку з крякозаблами великим шрифтом.

підозрюю, що краще поставити лінк зразу на http://larry0ua.koding.com/routing/kyiv/ (але мені було б варто оновити там інформацію, бо є новіша версія на компі, що буде доступний лише в понеділок…)

Я б додав ще декілька посилань на різні валідатори.
Ще було б непогано налагодити автоматичну конвертацію карт для навігаторів.

А хтось знає де можна конкретні цифри взнати?

http://torgmarka.ua/ua/kalkulyator/ - тут можна розрахувати попередню кількість коштів потрібних для реєстрації ТМ.

На сайті Укрпатенту http://sips.gov.ua/ua/signs.html опис процедури реєстрації ТМ

UPD.
http://base.ukrpatent.org/efiling/ - система електронного подання заявок на реєстрацію ТМ

Взагалі, непогано б було підняти спочатку власний рендер, бо те що пропонує тулбокс, як би так по м’якше сказати, тільки для того щоб показати можливості, для продакшену не годиться зовсім (доволі повільний).

І треба виробити концепцію та ідеологію побудови сайту. Тож нам потрібен дизайнер та план розвитку та реалізації функціоналу.

Даваймо вже зробимо як і для osm.ru проект на GitHub, хто хоче щось додати – форкайте й надсилайте Pull Request. Поки сайт статичний, буду хостити його безпосередньо на GitHub, як знадобиться php та інше – перенесу назад на хостинг.

Upliner Прохання додати до коду сторінки наступний рядок,

<a href="https://plus.google.com/109098530431025319382" rel="publisher">Google+</a>

щоб пов’язати сайт та сторінку в Г+

кул

Я тут ось що ще придумав: оскільки повноцінним git-ом далеко не всім зручно користуватися, переніс репозиторій ще й на gist:
https://gist.github.com/4134523
Тепер кожен користувач GitHub може без жодних труднощів відредагувати сторінку, натиснувши там Fork і далі edit. Я буду періодично переглядати gist, бачити форки і мерджити собі. Щоправда, у таких комітів не буде описів, але думаю, на даному етапі це не дуже критично. І ще оскільки gist не вміє мерджити самостійно без допомоги повноцінного git-у, то щоб уникати конфліктів при редагуванні багатьма користувачами рекомендується періодично оновлювати свої gist-и: видаляти і заново форкати в мене.

А стиль який пропонується використати? Особисто мені не вистачає мультимовного аналога MapSurfer.Net під Mapnik :frowning:

Так, MapSurfer.Net, виглядає доволі пристойно.
Нещодавно встановив собі TileMill, там серед зразкових стилів є «Open Streets, DC» , якби на його основі зробити більш розширений стиль — було б суперово.

Я свій старий сайт перевів на OSM-БД. Зустрічайте нову демку: OSM Карта України