You are not logged in.
Dobro, evo, krenuo sam: namestio sam plugin, i gledam sada http://mpele.co.cc/osm/
Koja je razlika izmedju npr lektura_RS-00_Beograd.osm i lektura_RS-00_Beograd_0.osm? Ili je u pitanju samo lenjo programiranje?
Takodje... nije mi jasno dali nesto lose radim, ali ovde imam neke objekte kad ucitam taj osm, ali nemam ulice?
mpele reče da su objekti sortirani po tipu pre secaknaja po datotekama pa su nodovi na pocetku a ulice dodju na kraju.
Sredjuj to sto dobijes. Neces pogresiti a svakako ce se smanjiti ukupan broj objekata koje treba srediti. ![]()
nista, ja krenuo od komsiluka... beograd stari grad... ![]()
Bio bi mnogo dobar fazon kad bi mogli da duplim klikom na neki unos u ovom pluginu da selektujemo objekat u JOSM-u... cisto da znamo u sta gledamo i sta prepravljamo...
Изгледа да је Геофабрик прорадио. Ажурирао сам списак са јучерашњим подацима и приметан је смањен број фајлова.
Bio bi mnogo dobar fazon kad bi mogli da duplim klikom na neki unos u ovom pluginu da selektujemo objekat u JOSM-u... cisto da znamo u sta gledamo i sta prepravljamo...
To je već negde na spisku želja
A fali. Nekad baš čovek mora da vidi objekat na karti da bi znao šta treba sa njim da uradi.
Ako postoji samo tag name>sr onda automatsko preslovljavanje ne popunjava name tag.
Drazha wrote:Bio bi mnogo dobar fazon kad bi mogli da duplim klikom na neki unos u ovom pluginu da selektujemo objekat u JOSM-u... cisto da znamo u sta gledamo i sta prepravljamo...
To je već negde na spisku želja
A fali. Nekad baš čovek mora da vidi objekat na karti da bi znao šta treba sa njim da uradi.
У најсвежијој верзији плагина дупли клик на прве две колоне отвара у подразумеваном browser-у преглед директно на сајту ОСМ-а. Није најелегантније али може да послужи.
znaci opet download pa da gurnemo u folder?
Да. Само замени стари фајл новим.
stavi link u potpis onda molim te
jedva ga nadjos u ovoj shumi forumskoj
@mpele: izvini, "al' mene ovo ne radi" ![]()
Ел' се хвалиш ил' се жалиш?
@mpele: Ovo sa duplim klikom ne radi, izvini, na sto strana jurcam
Код мене на Squeez-у ради сасвим нормално. Који систем користиш?
Стартуј ЈОСМ са
java -jar josm-....
и дај ми грешке ако их има.
@mpele: Nisam siguran nasta mislis kad kazes Squeez, jeli to neka distribucija Linuxa ili sta? Ja teram ovo na WinBlowsu 7 i XP. Videcu za Java dump malo kasnije, posto ovo teram sa webstarta...
Squeez је назив за тренутни стабилни Debian. Иначе, сада сам пробао на XP-у и нормално ради - отвара Оперу без проблема.
Дупли клик на id колону отвара преглед објекта са свим таговима, док дупли клик на колону tip приказује објекат на великој ОСМ мапи.
Zdravo mpele... Upravo preuzeh novi jar, sada radi dupliklik ali kolona tip ne baca na veliku OSM mapu... Kao da kaskam jednu vezriju za razvojem?
http://svn.mpele.co.cc/SerbianTransliterator/ prijavljuje reviziju 22?
Немам идеју шта може да буде ?!? Сад сам преузео плагин са сајта (ревизија 22) и код мене прави разлику између колона и даје велику мапу.
Може ли још неко да проба ову функцијалност?
Kada kliknem na kolonu id otvori mi prikaz noda na OSM.
Kada kliknem na tip, otvori mi veliku mapu sa nodom u sredini.
Da, definitivno postoji neki problem... Skinuo sam prvobitno sa Iron-om, pa sa FF-om, pa sam iskljucio plugin pa ukljucio, i sad vidim potpuno novi UI... Koji radi kao sto je reklamirano.
Neznam dali bi imalo smisla da uneses broj verzije plugina u taj prozor negde u cosku cisto da se ima lak pristup informaciji?
Neznam dali bi imalo smisla da uneses broj verzije plugina u taj prozor negde u cosku cisto da se ima lak pristup informaciji?
Плагин ће ускоро достићи зрелост да може да иде у званичан списак плагинова а тамо је разрађен систем и за верзије и за надоградњу.
Кад споменух ову тему било је предлога да се промени назив плагина. Каква су ваша размишљања о томе?
И на крају да споменем да сам данас ажурирао списак фајлова за лектурисање. Број фајлова се смањује за области јужно од Дунава и Саве, док је Војводина и даље слабо обрађивања.
Немам пуно времена, а тек сада сам решио проблем са Нокиа програмом који ми је бркао рад са ЈОСМ. Јел може неко да ми укратко објасни како се користи плагин, пошто кад покренем сербиантранслитератор добијем ерор failed to load main-class atribute from... Имам најновију верзију јава ЈОСМ.
Не покреће се плагин независно од ЈОСМ-а - бар још увек није објављено како се то ради.
Потребно је ручно инсталирати плагин у ЈОСМ (http://josm.openstreetmap.de/wiki/Help/ … es/Plugins). После тога се током стандардног рада селектују објекти који се желе обрадити и из менија стартовати сам плагин. Даље би требало да је довољно интуитивно.
Ради ефикасности издвојени су објекти које је потребно обрадити/проверити и они се налазе груписани у фајловима на http://mpele.co.cc/osm/ .